Monday, June 29, 2009

Helgon.net/se

Förra veckan bjöd på lite förvånade nyheter. Som vanlig dödlig användare av forumet helgon.net skummade jag endast informationen på startsidan som förklarade en flytt till en ny plattform och måste ärligt medge att jag inte brydde mig särdeles mer om det. Till min stora förvåning loggade jag in på helgon förra veckan och fann drama i cyberspace på värsta tabloidnivå. Crew och de eldsjälar som lagt ner sin fritid på att förbättra helgon (dvs creds) var raderade, eller rättare sagt eliminerade från crew och cred sidan. Huruvida deras helgonkonton blev raderade eller om de själva valde att avsluta har jag ingen information om.

Nyheten är ganska så stor inom de kretsar som använde/använder helgon. Det måste ju vara så när det får mer spaltmeter i blogvärlden än Paris Hilton som just red en kamel i högklackat. Frågan är ju om denna massiva bloglynching utav helgons grundare Svartrock är legitim. På de forum som det forfarande diskuteras i på helgon så finns det ett fåtal som stödjer Svartrock men i överlag så uppfattar jag stämningen mot honom som mer eller mindre hatisk.

Som jag uppfattar det har det hela hanterats väldigt dåligt från en publik synvinkel. Helgon är ingen demokrati och heller inte något socialistiskt projekt. Det är ett privat forum och upphovsman/ägare har rätten att göra med helgon som de vill. Det är min utgångspunkt för all verksamghet. Från en affärssynvinkel existerar det egentligen ingen skyldighet från Svartrock's sida att varken förklara eller förvarna de som ingick i crew. MEN - vi är människor. Sociala varelser som lever tätt in på varandra och från en ren mänsklig synvinkel borde Svartrock ha förklarat sin ståndpunkt och anledningen till hans beslut. Klart, utanför tittandes in vet jag ju inget om vilka försök om något Svartrock gjort att förbereda crew på vad som hände. Köper jag fd crew's story så gjorde han ingenting. Förutom att eliminera dem från crew.

Så när nu fd crew bröt sig ofrivilligt loss från helgon så har de då lanserat sin egen version som kallas likström.se. I all förbannelse så har jag inte den uppdaterade versionen av explorer som behövs för att köra en webaddress med åäö så vi får väl se hur pass aktiv man kommer att vara där. På helgon är debatten igång och på klassiskt helgonmanér tjatar man om petitesser och buggar kring det nya systemet. Någon filur fick för sig att sno e-post addresser från likström och på så sätt rata forumet med nicket buggström.

Rykten säger att Svartrock försökte köpa helgon. Vem som nu egentligen äger helgon har jag heller ingen information om. Dock, för helgons fortsatta framtid (om det nu är menat att fortsätta) tror jag från en PR synvinkel att Svartrock borde överlämna eller sälja till någon annan. Oavsett om han gjort något fel eller ej så är den offentliga skadan redan gjord. I hans frånvaro från ett svar (eller egentligen försvar) till fd crew's och andra användares kritik emot honom så kan man ju inte annat än tolka situationen just som fd crew beskrivit den.

Detta är ju även en besvikelse från en personlig synvinkel likaså. Jag har haft många trevliga och otrevliga diskussioner på helgon och tycker det är tragiskt att detta behövde ske.

No comments:

Post a Comment